Bertus Folkertsma naar isle of MAN ????

Gepubliceerd: 1 jaar geleden (2017-03-08)

Bertus Folkertsma naar IRRC en  Isle of Man

Bertus Folkertsma zal in 2017 aan het IRRC kampioenschap deelnemen  ( Internationale Straat Race Kampioenschap ) en in augustus afreizen naar Ierland om te starten in de Manx Grand Prix op het eiland Man, als voorbereiding op een deelname aan de Isle of Man TT in 2018.


Racing team Bertus Folkertsma heeft voor het seizoen 2017 grote plannen: deelname aan het IRRC en de Manx Grand Prix. Het is de bedoeling om vervolgens door te stromen naar de Isle of Man TT in 2018. Vanwege de impact en voorbereiding die nodig is voor deze onderneming bestaat het team dit jaar alleen uit 1 vaste coureur Bertus Folkertsma.

Bertus Folkertsma:

Ik heb reuze zin in dit seizoen. De afgelopen jaren waren ook prachtig, maar de vele races op Assen zorgen bij mij wel voor een bepaalde sleur. Bij sommige races hadden m’n monteurs zelfs een plakker met “auto-pilot off” op het dashboard geplakt om me te triggeren. Ik ga nu weer terug naar de stratencircuits, waar ik vroeger ben begonnen en altijd goede resultaten behaalde. En allemaal met als doel: deelname aan de Manx Grand Prix op Man en dan volgend jaar de TT op het eiland Man. Dat is altijd mijn grote droom geweest en als team hebben we besloten dat het nu maar eens moet gebeuren. Ik heb er reuze zin in!


Folkertsma is momenteel bezig met z’n herstel na een crash met een supermoto afgelopen januari tijdens de expo demo dagen in het Fec te leeuwarden, maar het herstel vorderd spoedig  we verwacht weer helemaal topfit aan de start te staan tijdens de eerste races van het IRRC seizoen, in Hengelo.

Natuurlijk zullen wij als team ook deel nemen aan een aantal grote evenementen op het TT circuit te Assen waaronder het Evenement van de ducati club races in Mei en natuurlijk het bekende Britisch supersike evenement ( BSB )  op 1 oktober ook op het TT circuit te Assen.  


Copyright 2016 bertusfolkertsma.nl - Realisatie door Skytz websites winschoten